Blev sugen på att göra en bakelse efter jag sett på hela Sverige bakar och då ploppa Budapestrulle upp i mitt huvud och där spann idéerna vidare. Detta är mitt recept och resultat.
6 äggvitor.
3dl socker
Lite pressad citron
2msk marsanpulver
Fyllning
3dl grädde
1dl hallon
2 daim
Vispa upp vitorna med socker och citron, få upp ett vitt skum och ha i resterande. Spritsa sedan ut marängen och kör den i ugnen på 175 grader ca 20 min beroendes på ugn.
Låt svalna, ha på fyllningen och rulla.
Ha över lite smält choklad och dekorationen är valfri.
Jag slängde ihop denna lite snabbt för jag var så sugen på att testa denna varianten. Så jag tog lite filéad apelsin som dekoration.
Denna gryta blev gjord på fläskkarre och lite falukorv.
- börja med att bryna lök och kött med krydda.
Tillsätt därefter paprika, champinjoner, soya och tomatpure. (purén går i tidigt för att få bort den råa tomatsmaken)
- tillsätt sedan ca 1l fond och grädde eller minska på fond och i med mer grädde, det är efter smak.
Men i mitt fall 7dl fond 2dl grädde 1dl rödvin.
- ha sedan i tomat, kålrot, selleri (vilka grönsaker du önskar)
Kryddor - vitlök, timjan persilja salt och peppar.
- grytan ska puttra tills köttet släpper lätt när du drar isär det. Avsluta med purjo och persilja. Red även av grytan för tjockare sås.
Serveras med ris/potatis
Gjorde för längesen en vanlig frozen cheescake, valde däremot att ringla egengjord lemoncurd i krämen, det blev väldigt syrligt och gott. var dock väldigt givmild med det syrliga, så det var inget för en fegis då jag valde att använda mig att härlig läskande passionsfrukt till garnering, även jordgubbar och fileade apelsiner.
den blev dock inte i det vackraste laget, men den blev väldigt god.
gjorde en söndagsstek med hemgjord gräddsås. eller snarare en veloute.
det gillades här hemma. det enkla är det goda :)
Jag krydda den med timjan, salt och peppar och lite paprikakrydda och lågtempa den på 120 grader tills den nådde en innertemp på 72 grader. det blev bra.
försöker hitta på en logga till mina tårtor. någonting fint. ritade ihop lite snabbt en på mobilen, det är långt ifrån så här den ska se ut, det var däremot roligt att sitta och rita :) någon som har något bra tips ?
Bakar du kakor ofta? Jag glömmer ofta bort dom enkla små kakorna och lägger större vikt vid de som kräver lite mer tid, men kom ihåg att ibland är också det enkla även det goda. dessa små sötsaker gjordes förra julen :)
Gör lite höstdekorationer ... väldigt nöjd med färgen på rönnbären, det är färgen paprika, och dom är trädda på floristtråd, väldigt nöjd också med att dom ser så verklighetstrogna ut. :)
I mitt försök till att äta nyttigare köpte jag 1.3kg färsk lax från leroy.
Den första blev gremolata bakad, den andra plane med lite dill och den tredje täckt med serranoskinka. Vilken skulle du välja?
Till de gjorde jag blomkålspure. Riktigt gott :)
Gjorde en tårta till dom vuxna med barbafamiljen på men då det var en 1åring som fyllde så ville ju även den lilla skatten ha en egen ... Fyllde den med blåbärspure, från barnmatshyllan, täckt med grädde och sockerpasta. :)
Idag har jag gjort en barbatårta. Den va fylld med jordgubbsmousse, jordgubbscurd och chokladmousse med lite crisp i, täckt med smörkräm med citron och täckt med sockerpasta.
Fick en macaron matta av min sambo i födelsedagspresent, och idag har jag inhandlat mandelmjöl, så inom en snar framtid kan det bli såna här hemma :)
Dom blev fina sist men inte perfekta. Bättre lycka nästa gång :)
Koka frysta gubbar, mixa med stavmixern. Jag tog ca 200g eller mer.
I med 3-4dl socker. I med citronzest och juicen. När sockret smält tillsätter du 2-3 ägg. Efter det en klick smör och reder av med maizena. Klart :
Rödlök, paprika, majs, tomat, kyckling, vitlök, creme fraîche, Philadelphia, spagetti .... Koka spagetti, stek på det andra, ner med mejeriprodukterna, och blanda ihop allt och låt puttra samman. Salta och peppra. Extra tips ha i lite knaperstekt bacon, buljontärning och strö över lite persilja och servera direkt ur en stor wokpanna. Ser härligt ut med alla färger :)
Fick äran att göra en hockeytårta till ett födelsedagsbarn. Den bestod av sockerkaksbottnar och en devils food cake botten, fylld med glasscreme, hallonmousse, lemoncurd och rårörda hallon, täckt med grädde och marsipan.
Igår hade jag en beställning på en doptårta, blev en fylld med vit chokladmousse, jordgubbsmousse och rårörda hallon, spacklad med den härliga vaniljsmörkrämen. Täckt med sockerpasta. Mums!
Fick ett tips av en kollega och gick hem och gnugga mina geniknölar för att få ihop denna goda smörkräm.
Jag körde smörkräm på...
500g smör rumstempat
360g florsocker
2-3 äggulor
1dl vaniljkräm
1tsk vaniljpulver bourboun ekologisk.
Vispa ihop denna och du får en len och ljuvlig vaniljsmörkräm :)
Detta recept gyllde min gårdag. Det blev grymt gott!
Bakade av laxen tills nästan klar. Tog 175 grader. Gjorde gremolata =
Mixa persilja citronjuice och skal, pressad vitlök salt och peppar. Man kan ha i lite olja om den är för tjock och är den för tunn kan man blanda ner lite ströbröd.
Jag däremot hade i ört cremefraiche för jag ville få en såsliknade röra.
Hade den över laxen och körde 10 min till. Bulgur kokas och blandar ner en burk majs. Grymt blev de :)
Lycka till!
Har haft en riktig bakkväll, varit baksugen länge och när Karln drar och jobbar och dotra sover slog jag slag i saken. Gjorde då dessa kakor, superenkla, smördeg, dunkel och noblesse, aluminium formar är nästan ett måste men då smarta jag glömde köpa nya såna fick jag nöja mig med vanlig, det ironiska av allt jag bakat ikväll misslyckades jag med de enklaste . Suuuck. Dom sjönk som titanic när jag tog ut som ur ugnen, vilket dom aldrig gjort förr då jag inte vill ha dom inne för länge så dom blir torr. Suuuuurt :)
Länge varit sugen och testa på detta, de blev grymt.
Bakade av en browniebotten. Lite småkladdig sen över med en glasering . Ganache typ. Och på med lite dekoration. Hur gott?
Hitta inspiration från leila men valde att modifiera receptet lite efter eget tycke. Snabba, enkla, goda och lyxiga :)
Smördeg
Inlagda päron
Råsocker
Kanel
Mandelmassa
Hackad daim
Mandelflarn.
Gjorde mumsiga maränger ... Av schweizisk maräng . Min favorit. Tycker den är finast för sin glansiga yta och godast med sitt lite sega innehåll, dock kräver den en del jobb men vad gör det. Blandade ner 70% choklad med hallonsmak. Och garnera dom med mandelflarn.
Har fått in en till tårtbeställning i helgen på en doptårta, det ska bli skoj. Är dock fortfarande bakningssugen, men har inte riktigt haft tid att ställa mig i köket. Gjorde nyss en beställning på strössel & annat. kanske inga saker jag behövde extremt mycket, men kunde inte låta bli. =)
Det här är de svåraste jag antagit mig och man lär ju sig alltid vad man kan bli bättre på tills nästa gång!
1. Fyll tårta . En vanlig rund och frys.
2. Dagen efter skör bort ena sidorna så du får två halvmånar och en lång rak bit av tårtan. Spackla och sätt halvmånarna på den avlånga delen. Skär sedan och finjustera och förläng med det du skär bort. Tills du är nöjd. Det vill säga att när du formar din bil med smörkräm. Det blir kladdigt!
3. Frys tårtan en snabbis så formen sätter till sig.
4 spackla igen med smörkräm och släta till den så du får en fin form på tårtan.
5. Stansa ut där hjulen ska vara, forma däck med stansern och in med dom i frysen.
6. Kavla sockerpastan och täck.
7. Ta ut de utstansade formarna och täck med pasta.
8. Nu är det roliga kvar, skapandet av detaljer. Pilligt, svårt men superkul!
Min tårta blev tyvärr lite ojämn men jag är grymt nöjd över resultatet då det var första gången jag försökte mig på detta. Det blir garanterat fler gånger :)
Kotletter - stekes
Kantareller, bacon, lök - bryns
Grädde, creme fraîche, sambal oelek, soya - blandas.
Långpanna - i med allt, köttet ska täckas. Ugn 175 grader ca 90 min
Smakupplevelse du inte trodde fanns eller känslan av att möra kotletter och känna de falla isär i munnen känsla du inte trodde fanns. Pimpa med vitlök om du vill - gott tips.
Var försiktig med sambaln, den kommer efter ... De va inte jag = svettpärlor i pannan.
Idag gjorde jag en biltårta, väldigt pilligt och svårt, men jag är nöjd över resultatet med tanke på att det var första gången.
Tårtan är på önskan fylld med jordgubbsmousse, rårörda hallon ochglasscreme, spacklad med citronsmörkräm som är färgad. Bra kombo tycker jag!
ljusa bottnar och chokladbotten, fylld med hallonmousse med chokladhack, glasscreme och blåbärsmousse, spacklad med citronsmörkräm och täckt med sockerpasta.
Hett tips, jag har kids hemma. Köp ett färdigt pizzapaket. Rulla ut i långpanna klipp över skinka och ost och kryddor och tomatsåsen såklart, rulla som en rulltårta och skör bitar och lägg i formar. Enkelt och supergott :)
Väl känt att jag gör tårtor, fick dock en förfrågan om smörgåstårta. Så Why not, jag gjorde väl två sådana också. Fyllda med tonfisk, ägg och skagenröra :)